Panoraamakuvat

360° kuvaus (HDR kuvaus, kuvan otto, linkitys)

Koulutamme 360° kuvauksen ammattilaisia, lue alta miten se pääpiirteisesti tehdään. Voit tilata koulutuksen tai 360° kuvat tiloistasi ottamalla yhteyttä. Otamme myös 360° objektikuvia eli voit pyöritellä esinettä tai vastaavaa näytölläsi / iPadillasi tms.

Panoraamakuvan ottamiseen tarvitaan järjestelmäkamera, kalansilmälinssi, jalusta, jalustan panoraamapää ja vesivaaka.

Kohteesta otetaan monta kuvaa samalla pyörittäen kameraa jalustan ympärillä määrätyin astevälein. Lopuksi otetaan kuva maasta ilman jalustaa, jotta saadaan editoitua jalusta pois.

Sen jälkeen kuvat siirretään tietokoneelle ja ne editoidaan sopivilla panoraamaohjelmistoilla yhdeksi isoksi 2:1 panoraamakuvaksi. Tätä kuvaa voidaan sitten jälkikäsitellä ja muokata sopivaksi eri tarkoituksiin.

Valmis panoraamakuva siirretään nettiin hajautettuun palvelinympäristöön takaamaan 99.99% toimivuus netissä. Panoraamaan ohjelmoidaan vielä toiminnallisuudet, esim. ääntä, videota, siirtyminen toiseen panoraamaan, linkkejä, tekstiä ja julkaistaan valmis linkki panoraamakuvat.fi -sivustolle.

Tämän jälkeen asiakas voi käyttää linkkiä omilla sivuillaan tai vaihtoehtoisesti saada valmiit tiedostot joita voi käyttää omilla nettisivuillaan.

HDR valokuvaus (High Dynamic Range)

Ihmisen silmät näkevät lukuisan määrän erilaisia varjo- ja valoyhdistelmiä, jota normaali kamera ei voi taltioida yhdellä kuvalla. Olet jo ehkä itsekin sen huomannut omista ottamistasi kuvista. Mikäli otat kirkkaalla säällä sisätiloista kuvan, niin että kuvassa näkyy ikkuna - joko ikkuna ylivaloittuu ja ulos ei näe, tai sisätilat ovat pimeitä ja näet taivaan.

Me käytämme tekniikkaa jota kutsutaan HDR:ksi (High Dynamic Range). HDR-kuva tehdään ottamalla monta eri kuvaa eri valoitusarvoilla ja yhdistelemällä kuvat yhteen ja määrittelemällä kuvalle dynamiikka joka voidaan toistaa tietokoneen näytöllä.

HDR-panoraamakuvassa vaaditaan entistä enemmän työtä ja kuvan prosessointia. Lopputulos onkin työnarvoinen sillä kuvasta saadaan luonnollisen näköinen ja mikään osa ei ole yli- eikä alivaloittunut.

Halutko koulutusta panoraamakuvaukseen organisaatiollesi / yhteisöllesi?

Räätälöidyt koulutukset organisaationne tarpeisiin, esim. osa koulutusohjelmaa korkeakouluun tms. Ota yhteyttä ja kysy lisää!Kysy lisää tai pyydä tarjous!
Juha Pesonen
040 570 5230
juha(at)panoraamakuvat.fi

Professional Panoramic Photographer

Tilaa uutiskirje antamalla sähköpostisi!


Yhteistyökumppani:

Tuotteistus ja esitetuotanto

Tuotteistus ja esitetuotanto


Ajankohtaista

Sivu 1 / 2  > >>

08.07.2015

Gigapanoraamaa Ruisrockista, tätä tarkempaa festaritunnelmaa et ole ennen nähnyt!

30.01.2014

Kuvasimme Skanskalle BoKlok -kohteita Vantaalta.

27.04.2012

Toteutimme Aller Median kanssa yhteistyössä Suomen suurimmalle aikakausilehdelle Seiskalle panoraamakuvatoteutuksia uuteen tablettiversioon.

25.04.2012

Palvelimille suoritetty päivitys 9.00-11.00 Suomen aikaa. Pahoittelut katkoksesta johtunutta haittaa.

02.01.2012

Uusia hinnoittelumalleja kuukausiylläpitoon, nyt vaihtoehtona täysin veloitukseton ylläpito kun kuvat ylläpidetään meillä.

10.11.2011

Nyt 360° ilmakuvat, esimerkin näet jo etusivulta ja tässä vielä kerran, Turun lentokenttä.

09.09.2011

Hieman erikoisempaa kohdetta tällä kertaa kuvaamassa. Katso ainutlaatuisten S/M-tilojen esittelyt!

26.08.2011

Tall Ships Races 2011 - jälleen Turussa, kiitos kulttuuripääkaupunki! Käymme taas kuvaamassa tapahtuman ja kuvia odotettavissa tapahtuman jälkeen!

08.07.2011

Tsekkaa Ruisrock 2011 kuvat tällä kertaa panoraamakuvin! Perjantaina esiintyy mm. The Prodigy

17.05.2011

Aivan upea suoritus Leijonat! Katso Helsingin kauppatorista panoraamakuva YLE:n sivuilta tästä kun satatuhatpäinen kansa hurraa jääkiekon MM-voittoa!

13.04.2011

Tutustu Kauppakeskus Selloon virtuaalisesti!

15.02.2011

Pahoittelemme palveluntarjoajamme verkkovikaa joka katkaisi kaiken liikenteen palvelimemme ja ulkoverkon välillä. Palvelumme katko oli n. 40min ja vika paikallistettiin sekä korjattiin n. 14.30. Tällä hetkellä uptime on siis 99,996% - sallittakoon ;-).

31.07.2010

Panoraamakuvat.fi kuvasi YLE:lle ja Virtualfinlandille virtuaalisen 360° rallikokemuksen. Tsekkaa kaikki kuvat:

http://yle.fi/alueet/keski-suomi/suomen_mm_ralli/ralli_360-galleria/

04.07.2010

Turussa järjestettävä festari Ruisrock täyttää 40 vuotta ja sen kunniaksi otamme Ruissista panoraamat! Julkaisemme kuvat www.virtualrocker.fi -saitille jossa on myös muita rokkipanoraamoja.

03.07.2010

Turun keskiaikaismarkkinat kuvattu ja kuvia tulossa kun saan vielä sunnuntailta kuvat otettua. Erilaisempaa materiaalia on luvassa kun käytössä on 3 metrin "masto" eli monopodi. Hevosturnajaisista on myös jokunen otos, järjestäjänä toimi Rohan tallit.